Profiel Claudia Zandstra

Een grote passie, het werken met mooie stoffen, het verzamelen van bijzondere materialen, de uitdaging unieke dingen te maken, is de drijfkracht achter "Sassafrasdesign", het label van Claudia Zandstra. Tijdens haar opleiding tot goudsmid (1971-1973) werd veel aandacht besteed aan ontwerp, vorm en handwerk. De precisie op zeer kleine schaal, het werken met edele metalen, het driedimensionaal ontwerpen vormden een ideale basis toen jaren later de aantrekkingskracht van "zacht" materiaal groter en groter werd. Binnen enkele jaren is er een exclusieve stoffencollectie ontstaan welke het de ontwerpster tegenwoordig mogelijk maakt om haar ideen te verwezenlijken in de vorm van schitterende sjaals, corsages, tassen en meer.

Visie

Unieke handgemaakte items kunnen hun draagster jarenlang vergezellen, niet onderhevig aan mode en trends. Met sjaals, corsages en tassen van "Sassafrasdesign" kun je meer! Sjaals doen het door hun soepelheid ook goed als heupband of hoofdbedekking, corsages staan geweldig op ceintuur hoed of muts, alle tassen zijn ook ‘s avonds inzetbaar. De produkten worden in kleine oplage geproduceerd, tassen zijn bijna altijd uniek, een enkele tas wordt twee keer gemaakt. Liefdevol ontworpen hebbedingen voor kinderen worden hopelijk een leven lang gekoesterd. Omdat alles in eigen atelier vervaardigd wordt, is er een goede kwaliteit-prijsverhouding, welke exclusiviteit betaalbaar maakt.

 
Produkten

"Sassafrasdesign"-sjaals van merinowol, gevilt op o.a. zijde, linnen, viscose, wol etc. zijn stuk voor stuk uniek. De meeste modellen zijn door de superzachte merinowol zowel binnen als buiten te dragen. Door te werken met mooie vezels, bijzondere stoffen in delicate kleurencombinaties ontstaan exclusieve sjaals, stola's en omslagdoeken.

Corsages

De corsages in bloemvorm zijn eyecatchers, kleurrijk, opvallend, groot (doorsnede gemiddeld 15 cm.) en staan geweldig op veel kledingsstukken. De gebruikte stoffen zijn gaas, zijde, wolvilt en meer.

Tassen

Voor haar tassen van "Sassafrasdesign" gebruikt Claudia Zandstra uiteenlopende materialen, onder andere meubelstoffen van topkwaliteit: zijde, satijn, linnen, leer, skai, wol in combinatie met unieke handgeborduurde stoffen, lint, band en kralen. Zeer zorgvuldig overweegt zij haar ontwerpen, met oog voor kleur- en materiaalgebruik, maar ook draagcomfort. Aan de binnenkant wordt veel aandacht besteed, de afwerking moet de draagster blij maken. Alle tassen hebben een mobieltasje, vak voor de portemonee, magneetdrukknoop of rits. Dankzij een stevige binnenvoering zijn de tassen stabiel en belastbaar, voor jarenlang gebruiksplezier

Sassafrasdesign in de media

www.flavourites.nl:

Oh, wat een leuke entree bij Sassafras Design! Vrolijke plaatjes roepen om geklikt te worden... wat wij natuurlijk doen. Je moet gewoon even alles aanklikken wat je hier tegenkomt, want we weten zeker dat je erdoor geïnspireerd raakt. Wij in elk geval wel. Alles van Sassafras is handgemaakt, en daardoor is alles super origineel. Een babymutsje, maar dan zoals je ze nooit eerder zag. Knuffels - mooi én lief. Speeldoosjes, ware kunstwerkjes! En verder héél veel mode-accessoires zoals tassen, sjaals en corsages.

modemagazine "Big is Beautiful":

Rozenshawls. Met een grote liefde voor bijzondere materialen en oog voor detail maakt ontwerpster Claudia Zandstra schitterende shawls, corsages, tassen en meer.